Sari la conținut

Cycling

Diana
Indoor cycling-ul este una din cele mai cautate clase din salile de fitness, deoarece este un antrenament cardio intens, care presupune pedalarea pe o bicicleta statica, pe ritmul muzicii folosind diverse tehnici de pedalare, care fac mai placut si interactiv acest tip de antrenament.
Principalele beneficii ale cycling-ului sunt: pierderea in greutate, imbunatatirea conditiei fizice, o stare de bine, voie buna etc.. In timpul unei clase de cycling se ard intre 500 si 800 de calorii, in functie de profilul clasei si intensitatea la care se lucreaza.
In functie de intensitate, exista mai multe tipologii de clase pe care urmeaza sa vi le detaliem in continuare:

LEE (Low End Endurance)/Fat Burn – este o clasa de intensitate usoara spre medie, care este cunoscuta si indragita, deoarece principala sursa de energie provine din metabolizarea grasimilor.

FARTLEK – acest profil de clasa este caracterizat in principal prin elemente “surpriza” sau “trasee necunoscute” particularitatile acestei clase fiind schimbările neașteptate de ritm, ale tehnicilor de pedalare, tipului de traseu etc.

Extensive Interval (EI) – este un profil de clase in cadrul caruia se lucreaza pe intervale planificate in raport de 2:1, adica perioada de revenire activa la 65% intensitate reprezinta jumatate din perioada in care se lucreaza la intensitate ridicata 85% MHR.
High end Endurance (HEE) – este considerata una din cele mai intense clase Schwinn Cycling si mai poarta denumirea de “zona de dezvoltare a sistemului cardiovascular”.

HILL – este o clasa de anduranta, care simuleaza un traseu montan, aceasta implica angajare musculara mare in partea de lower body.
Intensitatea la care se lucreaza este cuprinsa intre 75-85% MHR, rezistenta trebuie mentinuta pe tot parcursul clasei dupa partea de incalzire. Pe toata durata clasei vor fi permise doar tehnici de Climbing (Seated Climbing, Standing Climbing si Combo Hill).

Certificari:
– Certification Schwinn Cycling Bronze Level Instructor
– Certification Schwinn Cycling Silver Level Instructor
– Certification Schwinn Cycling Gold Level Instructor
– Fitness Instructor & Personal Trainer Course
– Aerobic & Group Fitness Instructor Course